In 2010 heeft de Britse organisatie NC3Rs (National Centre for the Replacement, Refinement and Reduction of Animals in Research) concrete richtlijnen opgesteld over hoe dierproeven het beste worden uitgevoerd en gerapporteerd met als doel de gepubliceerde informatie omtrent dierproeven te maximaliseren en onnodige studies te minimaliseren. Deze zogeheten ARRIVE-richtlijnen (Animal Research: Reporting of In Vivo Experiments) omvatten een gedetailleerde ‘checklist’ van informatie die nodig is voor volledige, transparante rapportering van dierproeven met ondermeer informatie over de genetische achtergrond van de proefdieren, het geslacht, gebruikte statistische methodes en vermelding van eventuele abnormaliteiten. De richtlijnen gelden inmiddels internationaal als de gouden standaard en zijn reeds door meer dan 600 wetenschappelijke tijdschriften onderschreven. Verschillende fondsen, universiteiten en wetenschappelijke verenigingen hebben de richtlijnen eveneens bekrachtigt om deze te verspreiden en financieel te ondersteunen.

Sinds de publicatie van de ARRIVE-richtlijnen in 2010 onderschrijven steeds meer wetenschappelijke tijdschriften de richtlijnen als de gouden standaard om te publiceren.

Een greep uit de wetenschappelijke tijdschriften, fondsen, (Britse) universiteiten en verenigingen die de ARRIVE-richtlijnen onderschrijven.
De ARRIVE richtlijnen zijn voor het eerst gepubliceerd in het internationale vakblad PLOS Biology.